Your browser is outdated. Upgrade your browser for better user experience and security

Maak kennis met oftalmoloog dr. Ali Said

Maak kennis met oftalmoloog dr. Ali Said

Dr. Yasmin Ali Said vervoegde ons team van oftalmologen (oogartsen). We spraken met haar over haar zoektocht naar een specialisatie en de keuze voor ons ziekenhuis.

"In 2018 voltooide ik mijn opleiding tot arts aan de KU Leuven, waarna ik moest kiezen voor een specialisatie. Ik twijfelde tussen oogziekten en plastische heelkunde en contacteerde daarom dr. Van Ruymbeke met de vraag of ik een week mee mocht lopen met de oftalmologen in het Heilig Hart. Dat beviel me zo goed, dat ik koos voor oftalmologie. Ik verdiepte me in oculoplastische en traanweg chirurgie (het behandelen ooglid-, traanweg- en oogkasproblematiek). Op die manier kon ik mijn beide interesses samenbrengen. Na mijn fellowship in het gerenommeerde Oogziekenhuis te Rotterdam dat bekend staat om zijn oculoplastische expertise, was het tijd om terug te keren naar waar het allemaal begon: het Heilig Hart van Leuven".

"Met het Heilig Hart heb ik een band die ik met geen ander ziekenhuis heb. Naast het feit dat ik hier geboren werd, kon ik in dit ziekenhuis stage interne geneeskunde volgen. Daarna mogen meelopen met de oftalmologen, heeft mijn verdere traject als arts bepaald. De goede sfeer en de vriendelijkheid van alle collega's, maken dat ik hier erg graag ben. Als jonge oogarts ben ik gemotiveerd om samen als team een dienst uit te bouwen met vertegenwoordiging van verschillende subspecialismen".
 

Patiënten kunnen bij haar terecht voor algemene oftalmologie en oculoplastische en traanwegchirurgie (daarbij behandelt ze ooglid-, traanweg- en oogkasproblemathiek). 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief